Loading...

Saturday, February 27, 2010

Penghargaan kepada Arwah Ustaz Hambari

Diambil dari blog YB Dr Mariah
Posting sebelum ini Kami doakan Ustaz cepat sembuh. PAS Kawasan Kota Raja mengadakan majlis ini Rabu lepas untuk memohon hajat dari Allah SWT agar Ustaz Hambari yang kami sayangi ini sembuh dari sakit cencer usus yang dialaminya. Malam tersebut terlalu shahdu untuk digambarkan keadaan semua jemaah yang hadir.

Kira-kira jam 11.19 pagi tadi bertalu-talu sms masuk memberitahu bahawa AF Ustaz yang juga merupakan AJK Dewan Ulamak PAS Kawasan Kota Raja yang kami dan seluruh ahli PAS Kawasan Kota Raja sayangi ini telah kembali kerahmatullah kira-kira jam 10.30 pagi tadi. Berita ini disahkan sendiri melalui anakanda AF Ustaz, Dr Nora.

Saya menalifon Ketua Caw PAS Bukit Naga Ust. Maskor dan beliau mengiakan berita ini dan memberitahu jenazah akan tiba dari HUKM 1 setengah jam dari sekarang. Saya terus ke rumah Arwah Ust dan berjumpa dengan Tn Hj Ngaspan yang ada disana bersama Ismail Saime dan memberitahu hajat Shamsul Bharin, Azmi Awang dan saya untuk menyumbangkan peralatan mengkafan jenazah. Alhamdulillah permintaan diterima.

Lebih kurang pukul 1.00 tengahari jenazah sampai dan pada ketika itu telah ramai ahli keluarga, rakan taulan dan ahli PAS Kota Raja yang sampai.

Semasa solat zuhor hendak dimulakan kelihantan YB Shuhaimi ADUN Sri Muda sampai dan sempat berjemaah. Selesai Solat YB Khalid Samad MP Shah Alam (yang katanya ada banyak memory bersama Ustaz) sampai. Seperti yang semua sedia maklum bahawa YB Khalid memang rapat dengan PAS Kota Raja kerana sebelum pecah dua dari dulu pun beliau merupakan YDP Shah Alam dan waktu tu pun Kota Raja masih belum wujud.

Solat jenazah diadakan selepas itu dan kehadiran yang ramai memenuhi setiap ruang Dewan Dato Fadhil Nor sehingga muslimat terpaksa solat jenazah di ruang pejabat tingkat atas. Solat jenazah diimamkan oleh AF Ustaz Sutrisnor. Turut sama YB Khalid berbaju batik dan YB Shuhaimi bersongkok hitam.
Kira-kira jam 2.00ptg jenazah dibawa keperkuburan Jalan Kebun dan keadaan begitu sesak sekali.
Ketua Caw PAS Bukit Naga (teman sejati arwah) membacakan talkin ditanah perkuburan Islam Jalan Kebun, disebelah kanan beliau ialah YB Shuhaimi, kiri Hj Buang, Ketua Kampung Bkt Naga dibelakang hj Mulyani Bendahari dan TYDP Sdr Norhalim Sirome.

Selain itu ramai ahli KPP yang turut hadir termasuk Sdr Letchumanan, Sdr Ramu, Sdr Somu, Sdr Vijay, Sdr Segar dan lain-lain.

Siapa Ustaz Hambari, sehingga beliau amat dikenali dan disayangi oleh semua pimpinan dan Ahli PAS Kota Raja termasuk anak kecil .... bersambung ......

Nota : YB Dr Siti Mariah tidak dapat bersama kerana beliau berada di Kedah. Manakala YDP & NYDP juga tidak dapat hadir kerana menghadiri mesyuarat Agong PAS Zon Andalas.

Dua Pejuang Rakyat Meninggal Dunia

Friday, 26 February 2010 12:29 PM Oleh Masdar Wahid

KUALA LUMPUR : Dua pemimpin dan pejuang rakyat di Selangor meninggal dunia baru-baru ini yang masing-masing dari Parti Islam SeMalaysia (PAS) dan Parti Keadilan Rakyat (PKR).

Pejuang rakyat yang dimaksudkan itu ialah Ustaz Hj Hambari Hj Nor dan Monoharan Ponnan yang kedua-duanya secara kebetulan dalam kawasan Parlimen Kota Raja.

Ustaz Hj Hambari yang juga aktivis PAS kawasan Kota Raja kembali ke rahmatullah kira-kira 10.30 pagi di Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) Cheras pada 21 Februari lalu selepas beberapa minggu menjalani pembedahan akibat kanser usus.

Almarhum cukup dikenali sebagai pejuang rakyat dan antara sumbangan beliau semasa hayatnya ialah menginfakkan sebahagian besar tanahnya untuk Markaz/Pejabat PAS dalam kawasan Kota Raja.

Beliau juga merupakan penyumbang besar samada dari segi tenaga dan wang ringgit bagi pembinaan bangunan PASTI Saidatina Aisyah selain sejumlah wang yang disumbangkan beliau demi perjuangan Islam dan rakyat di kawasan itu.

Malah, Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad mengakui kerap melihat almarhum bersama sahabat karibnya, Hj. Maskuri antara yang aktif membina markas itu menggunakan tangan beliau sendiri.

Beliau yang mengenali almarhum lebih 10 tahun turut mengakui usaha gigih dan keikhlasan Hj Hambari kerana beliau antara yang penyumbang kemenangan PAS bagi Parlimen Kota Raja yang majoriti pengundinya bukan Melayu.

Khalid turut memberitahu, sebagai menghargai jasa baik almarhum, lorong ke Markas PAS Kota Raja dinamakan sebagai lorong Hj Hambari.

“Jabatan Perancangan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) bersetuju supaya nama lorong ke Markas PAS Kota Raja dinamakan sebagai lorong Hj Hambari dan didaftarkan di dalam perancangan MBSA,” jelas Khalid diblog peribadinya.

Sementara itu, pejuang dan aktivis sejak era reformasi Monoharan Ponnan meninggal dunia 19 Februari lalu akibat masalah jantung.

Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Sri Muda, Shuhaimi Hj Shafiei menyifatkan Monoharan sebagai penyokong tegar PKR terutamanya sejak pemecatan mantan Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim pada tahun 1998.

Malah, sejak menyertai reformasi, beliau kekal dan komited dalam perjuangan PKR.

Shuhaimi antara individu yang awal hadir menberikan penghormatan di kediaman mendiang yang terletak di Taman Sri Muda serta pemimpin di setiap peringkat dan orang ramai tidak putus - putus hadir memberikan penghormatan.

Beliau turut melahirkan rasa dukacitanya kerana mendiang adalah seorang yang pemimpin setempat yang cukup disenangi oleh penduduk kerana sikap ambil berat mendiang dengan masalah masyarakt.

Sambutan Maulidur Rasul Parlimen Kota Raja amat meriah

Dari Blog Parlimen Kota Raja

Sambutan Maulidur Rasul SAW Parlimen Kota Raja pada tahun ini amat meriah, Taman Setia yang dipilih menjadi tuan rumah telah berjaya menganjurkan program ini dengan jayanya. Syabas dan tahniah kepada Surau Al Ikhwan dan Persatuan Penduduk Taman Setia diatas kretiviti menganjurkan majlis ini.

Sebelum itu mari kita sama-sama dengar bacaan ayat suci Al Quran oleh anak kecil ini yang MEREMANGKAN BULU ROMA, fokus dan hayati bacaanya tanpa sebarang gangguan.
Majlis yang bermula pada hari khamis malam jumaat 25.2.2010 bertempat di Surau Al Ikhwan Taman Setia telaha diadakan Forum Perdana Maulidur Rasul yang membawa tajuk "Dakwah & Jihad - Mekanism bagi Amar Maaruf Nahi Mungkar"
Ahli Panel terdiri daripada Ayahanda Tuan Guru Nik Radzi bin Nik Mat (Adinda Menteri Besar Kelantan), Dr Yaacob Yusuf dari Nilam Puri Kelantan dan AF Ustaz jefeeri bin Isa dari Guan Musang Kelantan selaku pengerusi forum.

Sebelum forum bermula majlis Selawat Marhaban yang di pimpin oleh AJK Surau Al Ikhwan telah berkumandang selama kira-kira 20 minit selepas solat maghrib bagi memanaskan suasana.

Kehebatan kedua-duan ahli panel dan pengerusi majlis yang bijak mengupas tajuk yang diberikan sehingga kira-kira 500 hadiran yang datang tidak berganjak hingga majlis selesai kira-kira jam 10.35 malam.

Menariknya hampir seluruh AJK Dewan Pemuda PAS Kota Raja hadir termasuk Sdr Zainal Ketua DPPKR, Sdr Imram (Timb Ketua) Sdr Zubir (Setiausaha) dan ramai AJK yang lain. Sdr Syed A. Malek, Sdr Shamsul Bhaharin, Sdr Azmi Awang, Sdr Iqbal dan Sdr TYD merangkap Ahli Majlis MBSA juga turut hadir.

"Sangat puas hati" komen Mat Sabu @ Asri bila ditanya pandangannya.

Sementara itu pada pagi tadi bermula jam 8.00 pagi para peserta perarakan talh mula berkumpul di Padang 'C' Taman setia bagi memulakan perakan Maulidur Rasul.

Sebanayak 22 kontigen dari 21 Lorong penduduk Taman Setia dan Taman Ikhlas telah hadir pada perarakan kali ini.

Mengikut rekod kehadiran yang dihantar oleh ketua-ketua blok kepada jawatan kuasa jamuan sebanyak 1100 bungkus nasi lemak terpaksa disediakan bagi memastikan setiap peserta menikmati jamuan pada pagi ini.

Keadaan menjadi lebih meriah dengan kehadiran YB Dr Siti Mariah dan YB Shuhaimi kemajlis ini dan seterusnya bersama rakyat jelata berarak bersama.
Tahniah kepada semua ketua blok yang berjaya menghimpun semua penduduk bergama Islam di Taman Setia dan Taman Ikhlas dalam majlis ini tanpa mengira fahaman politik masing-masing, turut hadir ialah ketua umno Taman Setia.

Diakhir program disamping menikmati jamuan nasi lemak semua perserta juga mendapat sebungkus bubur nasi sumbangan Maggi dari Syarikat Nestle Shah Alam.
Dari kiri : En Adam Abd Karim, Pengerusi Persatuan Penduduk Taman Setia, Pengerusi Surau Al Ikhwan, Tn Hj Idin bin Hj Basri, Sdr Norhalim, Ahli Majlis MBSA, Yb Shuhaimi Shafiee dan Pengarah Program.


Thursday, February 25, 2010

Banci Di Kampong Lanchong Jaya, Seksyen 27

Pada pagi 24/02/2010, YB Shuhaimi Shafiei selaku Ahli Dewan Negeri Sri Muda telah mengetuai pasukan banci yang terdiri daripada Ahli Majlis MBSA kawasan, wakil Majlis Bandaraya Shah Alam, Pejabat Tanah Daerah dan Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia.

Selain daripada YB Shuhaimi Shaifiei, Ahli Majlis MPP Zon 10 En. Kamarudzaman Sanusi diiringi oleh Ahli Majlis MBSA En. Tan Ah Kow turut hadir memsaksikan banci ini oleh Majlis Bandaraya Shah Alam.

Tujuan banci ini adalah untuk kenalpasti pemilik rumah yang tinggal di tebing Sungai Klang.

Gambar Pauskan Banci sebelum bertolak.

YB Shuhaimi Shafiei diiringi oleh Ahli Majlis En. Tan Ah Kow , Ahli Jawatankuasa DUN En. Jaberi bersama-sama dengan pemimpin kampong menuju ke sasaran banci.

YB Shuhaimi sedang menyaksikan banci oleh pegawai MBSA.

YB Shuhaimi sedang mengecat nombor banci depan rumah yang telah dibancikan.

YB Shuhaimi berikan arahkan kepada pasukan lain untuk banci rumah-rumah yang terlibat.

En. Tan Ah Kow & En. Kamarudzaman Sanusi selaku Ahli Majlis MBSA menyaksikan nombor banci dicatkan depada pintu rumah.

Pegawai MBSA sedang lengkapkan borang banci dengan temuduga tuan rumahnya.

PENDUDUK JALAN KEBUN BAKAL MENGHEMBUSKAN NAFAS LEGA....

SRI MUDA - Pemimpin silih berganti namun akan tetapi delima penduduk yang mengunakan laluan sepanjang Jalan Kampung Lombong Jalan Kebun yang berkongsi dengan lori pengangkut pasir tidak menemui penyelesaiaan yang muktamat hampir 23 tahun lamanya.Namun delima yang dihadapi oleh penduduk hampir pasti akan menemui notah penamatnya apa bila satu jalan alternatif baru yang dikhaskan untuk laluan lori - lori pengangkut pasir dan tanah sedang dalam pembinaan.

Shuhaimi Hj Shafiei berkesempatan melakukan tinjauan dan lawatan ke tapak pembinaan laluan yang bakal digunakan oleh semua lori pengangkut pasir nanti.Lawatan tersebut turut disertai oleh wakil dari pejabat Jabatan Kerja Raya cawangan Klang serta AJK JKKK Kampung Jalan Kebun, ketua Kampung Tuan Hj Salehan Hj Tahir.Shuhaimi Hj Shafiei berharap agar dengan pembinaan laluan baru ini nanti akan memberikan keselesaan kepada penduduk yang telah bersabar terlalu lama berkongsi dengan lori - lori pengangkut pasi selain mutu jalan yang terlalu teruk.Jabatan kerja Raya diharapkan agar dapat membaiki serta menaik taraf jalan sepanjang Jalan Kampung Lombong kerana sepanjang laluan itu digunakan untuk kerja - kerja mengangkut pasir ia tidak pernah dibaiki dan diturap.PARTI keADILan RAKYAT KOTA RAJA KEHILANGAN TOKOH PEJUANG RAKYAT......

SRI MUDA - Beberapa hari yang lalu ahli serta penyokong Parti keADILan Rakyat cabang Kota Raja di kejutkan dengan berita kematian seorang pejuang yang telah sekian lama bersama - sama parti semenjak era Reformasi.Sdr Monoharan Ponnan telah meninggal dunia pada hari jumaat disebabkan oleh masalah jantung dan beliau pernah mendapatkan rawatan di IJN berkenaan dengan masalah kesihatannya itu.
Shuhaimi Hj Shafiei antara induvidu yang awal hadir menberikan penghormatan di kediaman mendiang yang terletak di Taman Sri Muda serta pemimpin disetiap peringkatan dan orang ramai tidak putus - putus hadir memberikan penghormatan.Shuhaimi Hj Shafiei melahirkan rasa dukacita kerana mendiang adalah seorang yang pemimpin setempat yang cukup disenangi oleh penduduk kerana sikap ambil berat mendiang dengan masalah masyarakt.

PULANG KE BAGAN SERAI MENYAMPAIKAN MAKLUMAT TERKINI ISU SEMASA

SRI MUDA - Demi untuk menyampaikan serta menjelaskan perkembangan beberapa isu terkini disemua peringkat Shuhaimi Hj Shafiei telah diberikan penghormatan menjadi penceramah utama di satu karnival Pakatan Rakyat Bahagian Bagan Serai Perak.Seawal jam 4.00 petang rombongan Shuhaimi Hj Shafiei seramai 8 orang telah memulakan perjalan ke Perak dari Pejabat Pusat Khidmat Rakyat di Kota Kemuning dan Selamat tiba pada sekitar jam 8.30 malam.
Kehadiran Shuhaimi Hj Shafiei di kawasan karnival telah disambut meriah oleh hampir 3000 orang penyokong yang mana turut melaungkan laungan keramat REFORMASI serta TAKBIR . Orang ramai tidak melepaskan peluang untuk bersalam - salaman dengan Shuhaimi Hj Shafiei kerana mereka merasa teruja bila mana seorang anak jati Bagan Serai menjadi seorang pemimpin di sebuah negeri yang di perintah oleh Pakatan Rakyat.Ketika menyampaikan ucapan pada malam tersebut Shuhaimi Hj Shafiei telah mengupas beberapa isu yang mana ketika ini menjadi topik hangat dan rakyat memerlukan penjelasan daripada pemimpin - pemimpin yang diyakini mempunyai maklumat yang tepat.
Shuhaimi Hj Shafiei menyatakan perancangan rapi akan dan sedang dilaksanakan oleh kepimpinan parti di semua peringkat termasuk kompenan Pakatan rakyat untuk bertemu rakyat bagi menjelaskan kemelut yang sedang melanda serta usaha - usaha untuk menangkis segala tomahan serta fitnah dari pihak lawan.Shuhaimi Hj Shafiei percaya rakyat di Perak serta seluruh Malaysia sudah matang dalam mentafsirkan apa sesuatu isu yang di timbulkan oleh pihak lawan benar atau rekaan semata - mata.


MENINJAU PERMASALAHAN SISITEM PEPARITAN DISEKITAR KG.BUKIT KEMUNING

SRI MUDA - Semenjak selepas memenangi pilihanraya pada PRU12, yang lalu Shuhaimi Hj Shafiei tidak pernah mengabaikan nasib rakyat yang beliau wakili kerana menbantu dan membela nasib rakyat adalah agenda yang diperjuangkan oleh Pakatan Rakyat selama ini.Biarpun seringkali masa untuk bersama - sama keluarga terlalu singkat namun akan tetapi semua itu tidak mematahkan semangat serta keazaman beliau untuk terus berkhidmat kepada rakyat yang memerlukan pembelaan dan ini dapat dibuktikan bila mana biarpun pada hujung minggu Shuhaimi Hj Shafiei tetap hadir melawat kawasan yang bermasalaha apabila mendapat maklumat dari penduduk setempat.
Shuhaimi Hj Shafiei melakukan semua itu adalah kerana merasakan wajib kepada beliau untuk memikul amanah yang telah diberikan kerana mood rakyat yang semakin hari semakin baik dalam menyokong Kerajaan Negeri dibawah Pakatan Rakyat.Ketika melawat sekitar kawasan Bukit Kemuning Shuhaimi Hj Shafiei telah dibawa melihat masalah peparitan yang tidak terurus dan tersusun semenjak puluhan tahun lamanya dan bermakna semua itu berlaku sebelum Pakatan Rakyat mengambil alih tampuk kepimpinan kerajaan negeri dari barisan nasional lagi.Selain parit tradisional yang dipenuhi oleh pelbagai tumbuhan juga wujud halangan - halangan yang disebabkan oleh induvidu yang tidak bertanggungjawap.
kerja - kerja pembinaan lebuhraya kemuning Shah Alam juga antara faktor yang menyumbang kepada masalah pengaliran serta masalah banjir yang sering berlaku di Bukit Kemuning.Shuhaimi Hj Shafiei memohon kepada pihak - pihak yang bertangungjawap seperti MBSA,JKR,JPS dan pemaju Lebuhraya agar dapat duduk semeja untuk berbincang mencari jalan penyelesaian kepada masalah - masalah yang sering berlaku di sekitar kawasan Bukit Kemuning serta kawasan - kawasan yang berhampiran.Wednesday, February 24, 2010

LAWATAN KE KARNIVAL SINAR KARANGKRAF DI SEKSYEN 15, SHAH ALAM

SRI MUDA - Tugasan yang tidak pernah berkurangan serta masa yang sentiasa mencemburui tidak menjadi batu halanggan kepada YB Shuhaimi Hj Shafiei untuk meluangkan masa berkunjung ke kilang pengeluaran syarikat Sinar Karangkraf sdn bhd bersempena dengan penganjuran karnival karangkraf baru - baru ini di seksyen 15, Shah Alam.Kunjunggan Shuhaimi Hj Shafiei turut di sertai olek kakitangan Pejabat Pusat Khidmat Rakyat serta AJK Dun yang bertujuan untuk mendedahkan mereka dengan lebih dekat lagi dalam bidang penyiaran kerana kesemua mereka diberikan peluang untuk melawat operasi kilang pada kunjunggan tersebut.

Shuhaimi Hj Shafiei serta rombongan telah disambut oleh ketua editor Sinar Harian yang mana telah memberikan penerangan berkaitan operasi pengeluaran serta pentadbiran Syarikat karangkraf Sdn Bhd yang mana mengeluarkan pelbagai majalah untuk semua golonggan masyarakat.Di sesi penghujung lawatan Shuhaimi Hj Shafiei serta kakitangan yang hadir telah diraikan dalam satu jamuan ringkas oleh Pengarah Urusan ( CEO ) Karangkraf Sdn Bhd Ybhg Dato' Hussamuddin Yaacub yang telah meluangkan masa hampir 30 minit.Shuhaimi Hj Shafiei melahirkan rasa terharu serta ucapan terima kasih kepada kakitangan Karangkraf di semua peringkat dengan kerjasama yang diberikan sepanjang beliau bergelar Wakil Rakyat.Shuhaimi Hj Shafiei berharap agar jalinan kerjasama antara beliau dengan pihak media terutamanya dari Karangkraf dapat di eratkan lagi demi kebaikan bersama kerana media adalah salah satu saluran yang terpenting untuk menyalurkan maklumat yang telus dan tepat kepada rakyat.

Tuesday, February 23, 2010

PENANTIAN 25 TAHUN PENDUDUK ISLAM TAMAN SRI MUDA UNTUK MEMILIKI MASJID BARU BAKAL TERCAPAI

SRI MUDA - Selama 25 tahun umat Islam yang menetap di sekitar kawasan Taman Sri Muda menanti dan mengidamkan sebuah masjid yang baru serta di lengkapi dengan kemudahan terkini akhirnya ia bakal tertunai sedikit masa lagi.Segala perancangan untuk menjadikan impian serta keinginan warga Taman Sri Muda satu kenyataan ADUN kawasan tersebut Shuhaimi Hj Shafiei sentiasa memantau dan juga berhubung terus dengan pihak yang berwajib serta Exco yang berkenaan.Shuhaimi Hj Shafiei begitu memahami situasi yang sedang di hadapi oleh umat Islam sekitar Kawasan tersebut oleh kerana permohonan dari pihak masjid serta umat Islam sudah menjangkau 25 tahun lamanya.Ini bermakna pemimpin serta kerajaan yang terdahulu telah gagal untuk memperjuangkan hak rakyat di kawasan tersebut kerana seharusnya mereka sedar masjid yang sedia ada hanyalah sebuah madarsah yang dinaik taraf bagi membolehkan solat fardhu jumaat ditunaikan di situ.

Shuhaimi Hj Shafie telah berkesempatan melakukan lawatan serta tinjauan ke tapak yang telah di khaskan untuk pembinaan sebuah masjid yang baru di Taman Sri Muda baru - baru ini dengan diteman oleh kakitangan Pejabat Pusat Khidmat Rakyat serta AJK Masjid Al - Falah.Ketika lawatan dan tinjau tersebut wartawan serta jurukemara TV Selangor telah hadir untuk membuat liputan serta temubual bersama Shuhaimi Hj Shafiei bagi mendapatkan maklumat yang lebih terperinci agar semua golongan masyarakat memperolehi maklumat yang sahih apakah perkembangan yang terkini berkenaan dengan pembinaan masjid yang baru di taman tersebut.Ketika ini bukanlah masa yang sesuai untuk mencari kesalahan daripada kepimpinan yang terdahulu namun akan tetapi ia adalah satu kenyataan yang tidak dapat dinafikan ataupun di sanggah oleh mana - mana pihak justeru Pakatan Rakyat akan berusaha untuk memastikan sebuah masjid yang baru dapat di bina dalam masa yang terdekat demi untuk pembangunan islam di kawasan sekitar Taman Sri Muda.
Lokasi tapak pembina yang di khaskan untuk pembinaan masjid yang baru ketika ini telah disewakan kepada pengusaha - pengusaha kereta terpakai agar ia tidak terbiar begitu sahaja tanpa memberikan faedah kepada Mais dan Jais.Shuhaimi Hj Shafiei ketika menjawap soalan wartawan TV Selangor telah memohon kepada pihak yang bertanggungjawap menguruskan pembayaran sewaan daripada penyewa agar dapat menyalurkan hasil kutipan sewaan tersebut ke tabung pembinaan masjid yang baru.Usaha ini sebenarnya sudah menampakkan sinar yang pastinya akan menggembirakan kerana pihak yang bertanggungjawap telah memberikan pengesahan yang mana masjid baru di taman Sri Muda akan di bina pada pertengahan tahun 2010 ini.BERSOLAT FARDHU JUMAAT BERSAMA WARGA PENDUDUK TAMAN SRI MUDA SEKSYEN 25, SHAH ALAM

SRI MUDA - Pada setiap hari jumaat YB Shuhaimi Hj Shafiei akan memastikan beliau dapat menunaikan solat fardhu jumaat di masjid - masjid yang terdapat didalam kawasan Dun Sri Muda untuk bertemu dengan para jamaah yang turut serta.Baru - baru ini Shuhaimi Hj Shafiei telah memilih Masjid Al - Falah Taman Sri Muda untuk menunaikan solat Fardhu Jumaat yang mana turut disertai oleh kakitanggan Pejabat Pusat Khidmat Rakyat Sdr Azmin (Pegawai IT ),Sdr Azwan ( Pegawai Media ) serta AJk keADILan Taman Sri Muda.Seperti kebiasaan kehadiran Shuhaimi Hj Shafiei akan mendapat perhatian di kalanggan jamaah yang hadir dan mereka tidak melepaskan peluang untuk bersalaman serta bermesra selain menyampaikan dan menyalurkan perkara -perkara yang berbangkit di Taman Sri Muda.

Shuhaimi Hj Shafiei menyatakan tujuan beliau menunaikan solat di Masjid - masjid yang terdapat disekitar kawasan DUN Sri Muda bukanlah berniat untuk meraih sokongan namun akan tetapi yang sebenarnya adalah bertujuan untuk bertemu dengan penduduk sekitar kerana pertemuan seperti itu akan berlangsung dalam suasana yang lebih mesra dan harmoni.Beliau akan berusaha untuk memastikan dapat meneruskan usaha ini kerana ia adalah satu tanggungjawap yang harus di pikul sepanjang bergelar wakil rakyat seperti yang telah di amanahkan oleh rakyat di sekitar kawasan Dun Sri Muda.SHUHAIMI HJ SHAFIEI DISAMBUT MESRA OLEH AJK MASJID AL- FALAH KETIKA TIBA UNTUK MENUNAIKAN SOLAT DI MASJID TERSEBUT BARU - BARU INI.KELIHATAN PARA JAMAAH BERBARIS UNTUK BERSALAMAN DENGAN SHUHAIMI HJ SHAFIEI SELEPAS SELESAI MENUNAIKAN SOLAT.

Monday, February 22, 2010

Jamuan Tahun Baru Cina & Lawat PCKK

Jawatankuasa Majlis Perwakilan Penduduk Zon 12 (Seksyen 31 & 33) yang dipengerusikan oleh Ahli Majlis MBSA En. Tan Ah Kow telah menganjurkan majlis jamuan sempena menyambut Tahun Baru Cina sambil melawat pejabat MBSA Cawangan Kota Kemuning baru pada pukul 1.oopm 10/02/2010.

Turut dijemput hadir bersama termasuklah ADUN Sri Muda YB Shuhaimi Shafiei, Setiausaha Persatuan Penduduk Kota Kemuning, AJK MPP Zon 12, serta barisan pemimpin penduduk tempatan.

Selain daripada berjamu selera di pejabat baru MBSA cawangan Kota Kemuning, para jemputan juga sempat melawat bangunan pejabat baru ini yang sudah mulai operasi spenuhnya pada 08/02/2010. Dengan kesempatan seumpama ini, dapat menjaring hubungan erat antara wakil rakyat, pegawai MBSA, Ahli Majlis dan kepimpinan penduduk setempat.

Gambar bersama (dari kiri) Pegawai Pejabat YB En. Shaari, Ahli Majlis En. Tan AK, YB Shuhaimi Shafiei, Pengurus Cawangan En. Rauf, Pegawai dari Pejabat YB En. Rizal dan Pegawai MBSA En. Farid.

En. Tan Ak sedang berikan ucapan aluan sambil ucapkan Selamat Tahun Baru Cina dan sedia MBSA sedia berkhidmat di bangunan baru ini.

YB Shuhaimi turut berikan kata-kata semangat dari sudut wakil rakyat.

Pengurus Cawangan En. Rauf berikan jaminan bertekad untuk meningkatkan mutu perkhidmatan sebagai kapasiti Pengurus Cawangan.

Para jemputan dijamu dengan hidangan makan tengahari.

Wakil penduduk daripada Lake Side En. Rashid, En. Rauf dan AJK MPP Zon 12 En. Hasmadi.

Ketua Unit Penguatkuasa Cawangan En. Sallehuddin dan AJK Wanita DUN Cik Haslina menjamu selera.

Pegawai Kesihatan En. Azahar Nikmas mengambil nasi (kedua dari kanan).

Rombongan daripada pejabat ADUN gembira menjamu makanan.