Loading...

Saturday, September 27, 2008

Keluarga Pejabat ADUN Sri Muda

Friday, September 26, 2008

JAMUAN BERBUKA PUASA DAN TAHLIL MBSA CAWANGAN KOTA KEMUNING

Walaupun masing-masing sibuk namun kakitangan MBSA cawangan Kota Kemuning sempat juga mengadakan jamuan berbuka puasa dan tahlil bersama seluruh tenaga kerja MBSA malah ianya juga turut dihadiri oleh YB Shuhaimi. Majlis yang turut dihadiri oleh Pengurus MBSA Cawangan Kota Kemuning En Mohd Azhar B Mohd Sharif ini juga sekurang-kurangnya dapat merapatkan hubungan diantara ketua dan staf disamping dapat mengenali dengan lebih rapat serta merapatkan hubungan pihak MBSA dengan YB Shuhaimi selaku ADUN Sri Muda.


Melawat keluarga mangsa pembunuhan samun di D'Kayangan Shah Alam

Pada 11hb September lepas, YB Shuhaimi bersama rombongan Pejabat Adun Sri Muda meluangkan masa ke rumah keluarga Allayarhamah Raja Noriana Raja Ahmad mangsa pembunuhan tragedi samun di D' Kayangan Sek 13 Shah Alam pada 9hb September yang lepas. Suasana suram masih lagi menyelubungi keluarga mangsa pembunuhan kejam tersebut.Abang mangsa menceritakan keadaan kejadian ngeri awal pagi tersebut sambil diperhatikan anak mangsa yang terselamat Puteri Aqila, 16.


Rombongan YB mengunjungi anak sulung mangsa Puteri Erika, 20 di Hospital Pakar Puteri yang patah kaki dan pinggang selepas terjun dari tingkap biliknya untuk menyelamatkan diri.Putri Erika masih lagi terbaring dan sesekali menitiskan air mata ketika bercerita tentang pengalaman ngeri ketika bangun untuk bersahur di bulan Ramadhan sehingga mengakibatkan kematian ibu tersayang. YB Shuhaimi juga memberi sedikit sumbangan sekurang-kurangnya dapat meringankan beban yang ditanggung oleh mereka sekeluarga terutama menjelang Shyawal tanpa ibu tersayang.

Marilah kita sama-sama membacakan Al-Fatihah untuk disedekahkan kepada Allayarhamah Raja Noriana Raja Ahmad agar ditempatkan kepada golongan orang-orang yang beriman.
Al-Fatihah

Tuesday, September 23, 2008

Operasi Gerai Haram Milikan Warga Asing

Petang hari sabtu 20/09/08, Majlis Bandaraya Shah Alam telah sekali lagi mengadakan operasi penguatkuasaan ke atas gerai-gerai tanpa lesen milikan warga asing. Banyak kedai telah diperiksa dan hasilnya mendapati masih ramai kedai-kedai haram tanpa lesen terus beroperasi dalam kawasan pentadbiran MBSA.

Sungguhpun ini merupakan satu perkara yang rumit, namun demikian ia tidak wajar menjadi alasan sebagai pihak berkuasa tempatan untuk berdiam diri untuk memelihara hak-hak peniaga warganegara yang berlesen.

Adalah satu ketidak-adilan sekiranya golongan ini dia biarkan terus berkembang, tanpa terikat terhadap peraturan negara kita.Monday, September 22, 2008

Mesra YB Sri Muda Dengan JDM

Sempena menjelang meraikan Hari Raya Puasa pada hujung bulan ini, pada hari 19/09/08 YB Sri Muda telah menganjurkan satu acara mesra YB dengan semua Jawatankuasa Daerah Mengundi DUN Sri Muda (N50) Selangor.

Selain daripada mendengar amanat daripada YB ADUN, semua ahli Jawatankuasa DUN telah diberikan kuih hari raya; manakala Ketua JDM pula dibekalkan dengan sebuah kamera digital untuk menyenangkan tugasan harian sebagai sayap utama parti.

Sesi gambar bersama YB turut dijalankan sebagai kenangan abadi bersama.

Friday, September 19, 2008

Perasmian Pejabat Ahli Majlis

Pada 13/09/08 YB Shuhaimi sama diiringii oleh Timbalan Dato Bandara Bandaraya Shah Alam Tuan Mokhtar Hani telah merasmikan pejabat rasmi Ahli Majlis Bandaraya Shah Alam merangkap Pengerusi Majlis Perwakilan Penduduk Zon 12 (Sek 31 & 33) pukul 6.00 petang.

Selepas majlis perasmian, semua tetamu jemputan juga disajikan dengan makanan semperna waktu buka puasa. Hadir bersama termasuklah Ahli Majlis En. Sow K.L, En. Halim Sirome, En. Kamarulzaman, En. Paparaidu; serta pegawai kanan MBSA seperti Pengarah Kewangan En. Roslan, Pengarah Lanskap En. Tahir, Pengurus Cawangan Kota Kemuning En. Azahar, wakil persatuan penduduk dan lain-lain.

Pejabat Zon ini terleak di 38A (40), Jalan Anggerik Vanilla W31/W, Kota Kemuning, 40460 Shah Alam - 2 unit kedai bersebelahan Cawangan Kota Kemuning MBSA.


Salah Satu Operasi Banteras Kedai Haram

Berikut adalah salah satu gerak kerja membanteras pengusaha kedai makanan oleh pendatang asing Myanmar di Sek 25 pada 16/09/08 pukul 9.00 malam. Sebanyak 3 kedai telah diserbu oleh Penguatkuasa MBSA yang turut dipantau oleh 2 orang Ahli Majlis iaitu En. Paparaidu & En. Tan AK.